نصب و راه اندازی اینورتر (درایو) به کمک دفترچه راهنما چیست

۷ بازديد
در این مقاله قصد داریم مباحثی که برای راه اندازی و نصب یک درایو نیاز داریم و طریقه خواندن دفترچه راهنما آن ها را توضیح دهیم. اساس تالیف تمامی منوآل های درایو (اینورتر) به یک شکل است یعنی شما از هر برندی که درایو خرید کرده باشید می بینید که تمامی نکاتی که در آن ذکر شده است مثل سایر درایو هاست و فقط در استاندار نصب و پارامترها با یکدیگر فرق دارند. به عنوان نمونه در این مقاله دفترچه راهنمای درایو LS مدل IG5A را مورد بررسی قرار می دهیم که یکی از پر کاربرد ترین درایو ها در صنعت است. برای دریافت دفترچه منوآل این محصول با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.
منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86/602/%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D9%88-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%88-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D8%AF%D9%81%D8%AA%D8%B1%DA%86%D9%87-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7-user-manual
دفترچه منوآل Quick manual
اولین نکته ای که بعد از باز کردن منوآل یک درایو باید به آن توجه شود تعداد صفحات آن است. منوآل ها تعداد صفحاتشان زیاد است؛ دفترچه راهنمای درایوی که کامل باشد تعداد صفحات زیادی دارد. به طور کلی منوالی که تعداد صفحات آن 4 یا 5 صفحه هستند Quick manual یا دفترچه راهنمای سریع است که برای راه اندازی سریع درایو استفاده می شود برای اینکه از اینورتر به طور حرفه ای استفاده کنیم باید از User manual استفاده کنیم.

دستورالعمل ایمنی منوآل

دومین موضوعی که در ابتدای تمام دفترچه منوآل ها وجود دارد دستورالعمل های ایمنی (Safety Instructions) است. این دستورات در تمام درایو ها در ابتدای منوآل قرار دارد به دلیل اینکه از آسیب رسیدن به کاربر و دستگاه جلوگیری شود.

دستورالعمل ایمنی
دستورالعمل های ایمنی دو قسمت اصلی دارد :

1) هشدار (Warning) : این را به ما میرساند که ممکن است منجر به صدمات جدی و حتی مرگ کاربر شود. به عنوان مثال چند سری از این هشدار ها که در منوآل درایو ig5a وجود دارد :

تا زمانی که برق در داریو هست یا درایو در حالت کاری قرار دارد مجاز به برداشتن کاور درایو نیستیم.
درایو را وقتی کاور را برداشتیم استارت نکنیم
2) احتیاط (Caution) : این را به ما میرساند که ممکن است صدمه به کاربر نرسد ولی به تجهیز صدمه جدی وارد شود. مثلا :

درایو را روی سطوح قابل اشتعال مثل چوب نصب نکنید.
در زمانی که درایو آسیب دیده برق ورودی را قطع کنید.
بیشتر بخوانید:معرفی پارامتر های اینورتر
اقدامات احتیاطی (OPERATING PRECAUTIONS)
این قسمت عملیاتی که باید برای جلوگیری از آسیب رسیدن به خود و تجهیز باید انجام دهیم را مشخص می کند. تعدادی از مهم ترین هایش را در زیر آورده ایم :

دمای محیط باید بین 10- تا 50 درجه سانتی گراد باشد و از این مقدار کمتر یا بیشتر باعث آسیب به اینورتر می شود.
رطوبت نسبی باید 90% یا کمتر باشد.
دمای نگهداری یا انبارداری این اینورتر بین 20- تا 65 درجه سانتی گراد باشد.
خازن اصلاح ضریب توان، دمپ کننده های جرقه های و RFI فیلتر در خروجی استفاده نکنید.
جهت گردش موتور با طریقه اتصال به u,v,w درایو ارتباط دارد.
Important User Information
مورد بعدی که در دفترچه منوآل ها از اهمیت بالایی برخوردار است این بخش است. در این قسمت در یک جدول به طور خلاصه عنوان و خلاصه ای از هر بخش درایو توضیح داده شده است. برای مثال در فصل پنجم پارامترهای درایو برای تنظیم لیست شده اند.

عناوین هر بخش منوآل درایو

Table of Contents (فهرست مطالب)
این قسمت در استفاده از دفترچه راهنما بسیار کمک میکند و به نوعی شاه کلید استفاده از آن است. همه ما برای پیدا کردن یک موضوع در زمان خواندن یک کتاب به فهرست آن رجوع کنیم تا سریعتر موضوعی که دنبالش هستیم را پیدا کنیم. در این بخش ما از تعداد فصل، عنوان، قسمت های مختلف و شماره صفحه هر بخش مطلع می شویم. به عنوان مثال برای پیدا کردن حالت های فرکانسی درایو IG5A به بخش هفتم توابع اساسی بخش 7.1 مراجعه میکنیم که به همین موضوع پرداخته است. پس قبل از اینکه منوآل هر درایوی را شروع به مطالعه کنیم حتما این بخش را یه مرور کنیم تا با قسمت های مختلف آن آشنا شویم. این کار هم در سرعت پیدا کردن عیب و هم در تسلط به بخش های درایو به ما کمک میکند.

فصل اول اطلاعات و احتیاطات اساسی (BASIC INFORMATION & PRECAUTIONS)
در این بخش پلاک درایو قرار دارد که اطلاعات اساسی و پایه هر درایو مثل نوع اینورتر، رنج توان ورودی، رنج توان خروجی، جریان و فرکانس خروجی، توان ظاهری اینورتر و بارکد و شماره سریال آن مشخص شده اند. در زیر پلاک جدولی وجود دارد که مشخص کرده کد اینورتری که آمده است به چه معناست.

پلاک اینورتر در دفترچه راهنما

مشخصات توان روی پلاک اینورتر

Product Details
این بخش جزئیات محصول را معرفی میکند. اینکه هر قسمت از این اینورتر شامل چه قسمت هایی است یا نامش چیست در این بخش مشخص شده است.

Product assembling & disassembling
قسمت بعدی از فصل اول طریقه باز و بسته کردن اینورتر و شیوه ی صحیح برداشتن قاب بالایی درایو یا تعویض فن اینورتر را آموزش داده است که از صدمه خوردن به درایو جلوگیری شود.

قاب بالای درایو

تعویض فن اینورتر

فصل دوم نصب و سیم کشی (INSTALLATION & WIRING)
در ابتدای این فصل پیرامون دمای اطراف محل نصب اینورتر توضیحاتی داده شده است که دما در 5 سانتی متری درایو نباید از 50 درجه بالاتر برود چون امکان ذوب کردن کیسینگ یا قاب درایو می شود. در ادامه به طریقه ی نصب درایو مثل فاصله آن از چهار طرف در تابلو برق قرار دادن فضای خالی برای سیستم خنک کاری و فن درایو پرداخته شده است. توجه به این نکته که خنک کاری در این درایو ها اهمیت بسیار دارد چون سرمایش این درایو ها از طریق فن است و اگر اینورتر ها به صورت عمودی روی هم نصب شوند همانطور که در عکس زیر مشخص شده امکان خنک کاری از آن ها گرفته شده و ممکن است باعث سوختن شود.

طریقه نصب اینورتر

نحوه صحیح و هشداری نصب درایو

محصولات پیشنهادی: فروش اینورتر آسانسور
Dimensions
این بخش به ابعاد فیزیکی هر یک از مدل های این درایو در کیلووات های مختلف می پردازد. این بخش برای افرادی که خود اینورتر در دسترس نیست و میخواهند ابعاد درایو را در تابلو برق در بیاورند بسیار کاربردی است. از طول و عرض و ارتفاع داریو تا فاصله ی پیچ ها در این بخش گفته شده است.

سیم کشی ترمینال های کنترل

در ابتدای این بخش به شیوه ی سیم کشی ترمینال های کنترل را به تصویر کشیده است. و در ادامه به سیم کشی ترمینال های قدرت و مدار داخلی هر مدل از اینوترهای مدل ig5a را بر اساس کیلووات مشخص شده است. یکی دیگر از جدول هایی که در این بخش گذاشته شده نحوه چیدمان ترمینال های قدرت و انتخاب سیم و کابل مناسب در هر رنج توانی است. توجه به مقادیر این جدول در انتخاب سیم و کابل، پیچ و گشتاور لازم برای بستن ترمینال های قدرت بسیار کمک می کند.

انتخاب سیم و کابل مناسب در نصب اینورتر

همین جدول با کاربری مشابه در قسمت Control terminal specification قرار داده شده است با این تفاوت که برای ترمینال های فرمان و کنترل اینورتر می باشد. مشابه این جداول تقریبا در اکثر دفترچه منوال ها در مدل ها و برند های دیگر اینورتر هم وجود دارد.

ترمینال فرمان و کنترل درایو

فصل سوم اساس پیکر بندی BASIC CONFIGURATION
در این فصل با ابتدایی ترین مباحثی که برای از اتصال و راه اندازی اینورتر لازم داریم گفته شده از قبیل سیم کشی ادواتی که برای راه اندازی اینورتر نیاز داریم و ... . در صفحه اول با قرار دادن شکلی نحوه اتصال اینورتر به برق شهر را توضیح داده که به کلید اتوماتیک، کنتاکتور، چوک DC و AC و پس از آن به الکتروموتور را مشخص کرده است. لازم به ذکر است که صفحات بعدی جداولی برای راهنمایی در انتخاب این تجهیزات مانند کلید اتومات، فیوز مینیاتوری و چوک DC و AC قرار داده شده است که بسیار به ما کمک می کند.

پیکربندی اینورتر در دفترچه راهنما

فصل چهارم برنامه دادن به درایو
بخش دیگری که در همه ی درایو ها وجود دارد نحوه ی برنامه دادن، طریقه ی کار با کی پد و نمایشگر اینورتر است. در این بخش کاربر با چگونگی کار با اینورتر و نحوه ی برنامه دادن اصطلاحاتی که روی نمایشگر اینورتر وجود دارد آشنا می شود. خب اولین چیزی که در این منوآل آورده شده است توضیح المان های روی کی پد هست این که سون سگمنت این نمایشگر چه حروف و اعدادی را می تواند نمایش دهد، طریقه ی جابجایی بین گروه تابع ها و زیر گروه ها و دیگر کار هایی که با کی پد برای برنامه دادن به اینورتر انجام می شود را توضیح داده است.

برنامه دادن به اینورتر در منوآل

محصولات پیشنهادی: قیمت انواع اینورتر iMaster
فصل پنجم لیست توابع (FUNCTION LIST)
در این بخش به مهم ترین موضوعی که در همه درایو ها وجود دارد پرداخته می شود که به آن لیست توابعی است که باید به هر اینورتر بدهیم برای تغییر و تنظیم هر پارامتر . این لیست تمام پارامتر های درایو را به صورت یک جا جمع آوری کرده است که کار را برای کاربر بسیار آسان می کند.

آموزش کار با لیست توابع
لیست پارامتر ها یکی از موضوعاتی است که ممکن است در هر درایو با توجه به قابلیت هایی که دارد متفاوت باشد اما در ادامه شیوه ی نگارش این پارامتر ها را به صورتی که در دفترچه منوآل ها می آید توضیح دهیم تا در فهم این لیست به شما کمک کند. در بالای هر گروه از این لیست، اسم آن گروه را مینویسند که متوجه میشویم هر پارامتری که زیر آن اسم است مرتبط با آن سر گروه در اینورتر می باشد. بحث بعد مربوط به سر برگ بالای جدول است. در ادامه به توضیح هر سر برگ در اینورتر IG5A می پردازیم :

آموزش کار با لیست توابع

LED display : شیوه نمایش هر پارامتر روی سون سگمنت نمایشگر درایو را مشخص میکند.
Address for communication : آدرس شبکه هر پارامتر است. برای آدرس دهی در بستر شبکه باید به این آدرس ها تغییرات رو اعمال کنید.
Parameter name : اسم پارامتر را در این بخش نوشته شده است.
Min/Max range : کمترین و بیشترین مقداری که هر پارامتر می توان بپذیرد.
Description : توصیفی درباره هر پارامتر گفته شده که هر پارامتر په کاری انجام میدهد.
Factory defaults : به طور پیش فرض کارخانه سازنده چه عددی برای این پارامتر ثبت کرده
Adj. during run : قابلیت تنظیم شدن پارامتر حین انجام کار درایو (Run)
Page : شماره صفحه ای که توصیف هر پارامتر در آن قرار دارد.
محصولات پیشنهادی: خرید درایو SBT
فصل ششم بلوک دیاگرام کنترل (CONTROL BLOCK DIAGRAM)
در این فصل بلوک دیاگرام کنترلی درایو نشان داده شده و اینکه چه پارامتر هایی با چه بلوک هایی درگیرند و یا چه پارامتر های با هم در ارتباط اند. این فصل کاربردی برای راه اندازی و نصب اینورتر ندارد و بیشتر برای آشنایی با نحوه کار هر پارامتر، ارتباط بین پارامتر ها و شیوه ی کاری آن ها در اینوتر ها است. در این مقاله شما با مراحل راه اندازی اینورتر یا درایو کنترل دور آشنا خواهید شد که در بسیاری برند ها مشابه هم است.

مراحل راه اندازی اینورتر یا درایو کنترل دور
اینورتر را در محل مورد نظر نصب کنید.
اتصال برق ورودی و خروجی اینورتر با رعایت نکات زیر انجام دهید :
قبل از انجام هرگونه ارتباط بین اینورتر با موتور، پلاک موتور و پلاک اینورتر را با هم مقایسه کنید ، در صورت ایجاد هر گونه ابهام درباره نصب یا بروز خطا با متخصصان مشورت نمایید.
در هنگام نصب توجه کنید که اتصال برق سه فاز به خروجی اینورتر (ترمینال های U/T1,V/T2,W/T3) ) موجب وارد آمدن خسارت شدید به اینورتر میگردد.
چناچه برق ورودی اینورتر v220 تکفاز با ترمینال S/L2,R/L1 و یا v220 سه فاز با ترمینال R/L1,S/L2,T/L3 باشد اتصال برق سه فاز 380 ولت موجب وارد آمدن خسارت شدید به اینورتر میگردد.
اتصال الکتروموتور به ترمینال خروجی U/T1,V/T2,W/T3 با توجه به پلاک الکتروموتور و برق ورودی (سه فاز380 ولت یا سه فاز و تکفاز 220 ولت) اتصال الکتروموتور را بصورت ستاره یا مثلث ببندید.
اینورتر را روشن کنید اما فرمان استارت الکتروموتور را صادر نکنید.
پس از روشن کردن اینورتر تنظیمات زیر را انجام دهید :
تنظیم فرکانس نامی الکتروموتور (bfr) در صورتی که عددی غیر از HZ50 باشد ، این پارامتر تنها وقتی که اینورتر را برای اولین بار روشن میکنیم نمایان میشود.
تنظیم پارامتر مربوط به زمان شتاب ACC و زمان توقف Dec
تنظیم پارامتر LSP (حد پایین سرعت وقتی فرمان فرکانس در کمترین مقدار خود باشد) و hsp(حد بالای سرعت وقتی فرمان فرکانس در بیشترین مقدار خود باشد)
تنظیم پارامترttH (حفاظت حرارتی اینورتر)
در صورت نیاز سرعت SPD4,SPD2,SPD3 را تنظیم کنید.
تنظیمات مربوط به مشخصات الکتروموتور را در منوی drC وارد کنید.
تعیین چگونگی راه اندازی و چگونگی تغییر فرکانس الکتروموتور (صفحه کلید و ترمینال)
اعمال فرمان استارت به اینورتر
توجه: در هنگام روشن شدن اینورتر با تنظیمات کارخانه یا بعد از ریست کردن خطا به صورت دستی و یا بعد از صادر کردن فرمان توقف (STOP)، موتور تنها وقتی که فرمان چپگرد_راستگرد (forward_reverse) و توقف (stop) همراه با تزریق DC ریست شوند ، قابل راه اندازی است. در صورت ریست نشدن ،روی نمایشگر اینورتر پیغام nSL ظاهر میشود و موتور شروع به کار نمیکند. اگر پارامترNsl تنظیمات زیر را اعمال کنید :

I/O:tCt=LEL or pfo ,Tcc=2C

تست کردن اینورتر بدون الکتروموتور یا با الکتروموتور توان پایین
در حالت تنظیمات کارخانه ، در صورتی که الکتروموتور به اینورتر وصل نباشد ، با اعمال فرمان استارت پیغام OPL را نمایش خواهد داد که به معنای عدم اتصال الکتروموتور به خروجی اینورتر است. به منظور تست اینورتر بدون موتور میتوان از طریق منوی FLt پارامتر OPL را در حالت NO تنظیم کرد.

توجه: در صورتی که جریان موتور 2 ، برابر جریان نامی اینورتر باشد ، اینورتر نمیتواند حفاظت حراری موتور را پشتیبانی کند. به منظور اتصال چند الکتروموتور بصورت موازی به یک اینورتر ، پارامتر Uft که زیر مجموعه منوی drC است را در حالت L تنظیم کنید. برای دریافت راهنمایی بیشتر برای راه اندازی و خرید اینورتر با کارشناسان فروش در تماس باشید.

فصل هفتم تا آخر
از فصل هفتم تا پایان منوآل این درایو، توابع بر اساس کارایی دسته بندی شده اند به عنوان مثال در این فصل به حالت (مد) های فرکانسی، تنظیمات چند فرکانسی و ... می پردازد. به همین صورت برای سایر فصل ها و کاربری ها تا پایان می توان با مراجعه به هر موضوعی که نیاز دارید مراجعه کنید. توضیح تک تک این پارامتر ها خارج از موضوع بحث این مقاله است و فقط کلیات و شیوه ی خواندن این پارامتر ها را توضیح داده ایم تا افرادی که با اصول کاری این تجهیز آشنا هستند و قصد نصب و پارامتر دهی این تجهیز را دارند بتوانند با مطالعه منوآل آن اینورتر اقدام به تنظیم آن کنند.

همانطور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، در تمامی دفترچه راهنماهای اینورتر ها، از هر برند، هر مدل و در هر رنج توانی که باشد، اساس کار به همین شکل است که توضیح داده شد و تنها در اسم و شیوه ی پارامتر دهی با هم فرق دارند. لذا به علاقه مندان کار در زمینه ی نصب و راه اندازی اینورتر ها پیشنهاد می شود با مطالعه و مرور کردن دفترچه راهنمای اینورتر های دیگر با اصول کاری آن ها آشنا و مسلط به منوآل خوانی این تجهیزات شوند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.